Gider Açma | Gider Tıkanıklığı Açma Yolları?

Altyapı Tesisat Slider Güncel 2

GİDER AÇMA

 

Gider açma adlı makaleyi okumaktasınız.

Öncelikle gider tıkanması neden olur? Bunu anlamak gerekir. Genellikle tuvalete atılan tuvalet kağıdı, ıslak mendil banyo giderlerinin tuvaletle aynı gidere bağlı olmasından dolayı banyo giderinden kıl tüy gibi maddelerin gidere gitmesi sonucunda gider borusu tıkanır ve geri taşma yapar. Bazen de çocukların tuvalete bez, peçete, ped, kilot, tuvalet kokusu, sabun ve oyuncak benzeri maddeleri atarlar ve gider tıkanır. Bunların yanı sıra zamanında su tesisat ustasının yanlış dirsekler kullanması, açık dirsek yerine kapalı dirsek pimaş kullanması gider tıkanıklığı olasılığını oldukça yükseltir.

Bu tür gider tıkanıklığını çözmek için Altyapı Tesisat olarak yurt dışından bir çok makine robot cihaz ve kamera getirdik ve sertifikalı uzman kadromuzla son teknolojik ekipmanlarla wc tıkanıklığı, lavabo tıkanıklığı, mutfak gideri tıkanıklığı gibi problemleri bir yeri kırmadan dökmeden kesin olarak 100/100 açıyoruz açtıktan sonra gidere kamera göndererek tam açıldığından emin olduktan sonra işlemi bitirip siz değerli müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz.
Dilerseniz kameralı cihazlar ile gider içerisinde ne tür problem olduğunu gözleyebiliyoruz. 7/24 iletişim numaralarımızdan arayabilir, teknik destek talep edebilirsiniz. Randevu oluşturduğunuz takdirde 15-30 dakikada servis imkanı sağlıyoruz. Sunduğumuz tüm hizmetler Altyapı Tesisat tarafından 2 yıl garantilidir.

 

İstanbul’ un Tüm İlçelerine Mobil Gezici Ekipler İle Servis İmkanı
İletişim – 0539 451 0741

 

Gider açma

Gider Tıkanıklığı Açma Yolları

Basınçlı su ile gider açma;

Basınçlı su ile tıkanıklık açmada doğru bir yöntemdir. Ancak ara katlarda bu sistem çok tercih edilmez çünkü alt daireye üst daireye su basacağından çok tercih edilmez.

TIKALI GİDER BORUSU AÇMA;

Tıkalı gider borularında tıkanıklık açma hizmeti sağlıyoruz. Şimdiye kadar açılmaz denilen yüzlerce tuvalet ve lavabo gideri açtık. İşlerinizi çözmeye gelen personelin hepsi yıllardır bu işle uğraşan ustalar oldukları için çözümsüz kalmamanız için ellerinden geleni yapmaya çalışıp, özen gösterirler.

Teras Gideri; ağaç yapraklarından dolayı tıkanmış teras gideri, yağmur yağdığında tamamen tıkanır. Belli zaman aralıklarında teras giderleri kamerayla kontrol edilerek tıkalı olup olmadıklarına bakılmalıdır. Aksi takdirde teras giderinde tıkanma yaşanabilir. Zamanında bakım yaptırmayan müşterilerimiz için tıkanma yaşadığında acil ekip yönlendirerek tıkanıklığı açtırıyoruz.

Balkon Gider; etraftan esen rüzgar aracılığıyla gelen çöp ve kum taneleri, balkon giderinin tıkanmasına neden olmaktadır. Balkon giderini açmak için tıkanıklık açma robotunun yoklama denilen metal uç kısımları kullanılır.

Mutfak Gideri; Yemek yağlarının neden olduğu kötü koku ve tıkanmalar kısa sürede su jeti makinesiyle temizlenmektedir. Bu temizlik işlemini ortalama 5 yıl <arayla yaptırdığınız takdirde mutfak giderinde sıkıntı yaşanmamaktadır.

Pis Su Gideri; Bütün atık su tahliye borularına verilen isim pis su gider borularıdır. Ev ya da iş yeri gibi alanlarda mevcut olan pis su giderlerinde yaşanan tıkanmaları kırmadan açıyoruz.

Tıkalı Gider Açma;

Tuvalet Gideri; Alt yapı boruları geniş çapta döşenen tuvalet giderlerinde tıkanmanın sebebi yoğun kireç nedeniyle boruların daralması veya tuvalete kaçırılan yabancı cisimlerdir. Parçalayıcı kafa sayesinde giderin içine gönderilen robot, tıkanmaya neden olan maddeyi sökerek alır.

Klozet Gideri; Koku önleyici plastik parçalarının klozetin deliğine kaçması sonucu tıkanmalar meydana gelebilmektedir. Ayrıca bayanların temizlik malzemeleri ve bez parçalarını ya da oyuncakların klozete düşürülmesi yaşanan klozet tıkanmalarının sebepleri arasındadır. Bu şekilde yaşanan tıkanmaları klozeti yerinden sökmeden açmak mümkün değildir.

Otopark Gideri; Otoparkın zemininde biriken toz ve toprak gibi kalıntılar, görevliler temizlik yaptığı sırada suyla birlikte otoparkın giderine verilmektedir. Su akışının yavaş ya da boru mesafesi uzun olan hatlarda , suyla gönderilen katı maddeler dibe çöker. Kalıntılar temizlenmediği takdirde belirli bir zaman sonunda otopark gideri tıkanır.

Banyo Gideri; Banyonun zemininde biriken suyu çekmesi için kullanılan yer süzgeçleri, duşa kabin kullanımı nedeniyle son zamanlarda işlevini yitirmektedir. Banyolar yıkanarak değil bezle silinerek temizlendiği için banyo gideri çok az kullanılır. Eğer banyo gideriniz tıkandıysa diğer atık su giderlerini kesinlikle kullanmamalısınız.

Gider açma işlemi

GİDER TAHLİYE TEMİZLEME;

Giderlerin temizlik çalışmaları profesyonel tesisatçı firmalar tarafından yapılabilmektedir. Uzun vadede bakıldığında sık sık yaşanan gider problemlerini kendi yöntemlerinizle çözmeye çalışmak yerine uzman bir tesisat firmasından yardım alarak gider tahliye temizliği yaptırmak paranızın cebinizde kalmasına sebep olur.

Gider tahliye işlemi , giderlerin borularına yapışan artıkların tamamen dışarıya alınmasıyla sonuçlanır.Alt Yapı Tesisat bünyesinde en iyi tesisatçının bile elinde bulunmayan tesisat araçları mevcut olup, ev ya da ofis giderlerini başarılı bir şekilde açmaktayız.

Acil Gider Açma Servisi;

Pis su borularında temizleme ve tıkanıklık açma hizmeti sunan firmamız Altyapı Tesisat İstanbul’un bütün semtlerine hizmet sunmaktadır.

Eğer acil bir gider tıkanıklığı problemini var ise evde pis su tahliyesiyle uğraşıp vakit kaybetmek yerine , profesyonel tesisat firmamızla görüşerek sorunun ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz. Ticari işletmelere özel , bölgeye en yakın mobil servisimizi yönlendirerek, gider borusuna en uygun ve kalıcı çözümleri sunuyoruz. Araçlarımızda bulunan makineler, iş yerleri gibi memnuniyetin üst düzeyde olduğu mekanlarda maddi kayıpların önüne geçmektedir. Giderden gelen kötü kokulara ve kanalizasyon sorunlarına etkili çözümler üreterek , yaşanan sorunun önüne geçmekteyiz. Üretimin üst düzeyde olduğu ticari işletmelerde, 1 yıllık bakım sözleşmesi yaparak müşterilerinize kaliteli bir hizmet sağlayabilmeniz de mümkün.

TIKALI GİDER BORUSU NASIL AÇILIR ?

Yağlı tahliye suları, gider borusunda beklediği süre sonunda tıkanıklığa sebep olmaktadır. Her evin başına gelebilecek  gider tıkanmaları , en basit yöntemle gider açıcılar sayesinde çözüme kavuşturulabilir. Oysaki tamamen tıkanmış gider borularını basit tekniklerle açmak mümkün değildir. Gider borusunun içerisine gönderilen kılavuz yay dönerek tıkanıklığın olduğu noktaya ulaşır. Böylece telin etrafına sarılan yabancı cisimler geri çekilerek tıkanıklık açılmış olur. Bu işlem bitirdikten sonra gider borusunun içi görüntülenip müşteriye teslim edilir.

Gider Borusundan Su Geri Basıyor ;

Bu durum apartmanların bodrum katlarında sık karşılanan bir olaydır. En alt katta bulunan dairelerde yatayda bulunan ana gider borusuna en yakın açık çıkış deliğinden sular taşmaya başlar. Akşam eve geldiğinizde gider borusundan pis suyun geri geldiğini görebilirsiniz. Elinizle tıkama yaparak durdurmaya çalışsanız dahi su kendini bir sonraki açık gider ağzından dışarı atar. Bu sıkıntıdan kurtulmanın tek çözümü, gider borusunun içinde suyun gidişini tıkayan noktayı temizlemektedir. Robotla gider ağzından içeri girilerek, tıkalı noktaya kadar tel gönderilir. Gider borusunun içerisi iyice temizlendikten sonra boru görüntüleme kamerası ile kontrol edilir.

 

 

İstanbul’ un Tüm İlçelerine Mobil Gezici Ekipler İle Servis İmkanı
İletişim – 0539 451 0741

gider açma
Yorumlar (0)
ve Yorum